in

Google uvodi Project Stream, što je oduševilo gamere širom svijeta

Google je najavio uslugu za streaming igara Project Stream.

Koristeći preglednik Google Chrome igrači će moći streamati igru na svoj uređaj neovisno o njegovim performansama, a sve što je potrebno je kvalitetna internetska veza. Testiranje će početi 5. oktobra u SAD-u, a igrači će preko preglednika igrati Assassin’s Creed Odyssey.

Igranje igara iz clouda je nešto o čemu se u industriji videoigara raspravlja već neko vrijeme.

Electronic Arts je na svojoj konferenciji EA Play 2018 okupljenim novinarima demonstrirao svoju uslugu, koja bi igračima trebala omogućiti da igru streamaju na bilo koji uređaj.

Jedan od najvećih zagovornika nove tehnologije je suosnivač i CEO Ubisofta Yves Guillemot, koji smatra da će sljedeća generacija konzola biti posljednja jer za njima više neće biti potrebe. Igre će se moći streamati na bilo koji uređaj s vezom za internet, zaslonom i kontrolerom, odnosno mišem i tipkovnicom ili zaslonom na dodir.

Google će u saradnji s Ubisoftom testirati Project Stream, uslugu kojom će igrači moći streamati igru pomoću Chromea na svoj uređaj. U ograničenom beta testiranju u Americi igrači će tako dobiti priliku preko Chromea igrati Assassin’s Creed Odyssey, koji izlazi 5. oktobra kada će početi i samo testiranje.

1080p rezolucija pri 60 FPS-a trebala bi pružiti odlično igračko iskustvo za što su inače potrebni specijalizirani uređaju poput gaming računala ili igraćih konzola.

Ovako je nebitno o koliko snažnom uređaju se radi, a preporučena brzina internetske veze za uslugu je 25 Mbps. Igrači neće morati imati igru u vlasništvu kako bi je testirali nego će im je omogućiti Google.

(Index.hr)