in

Budite spremni, DayZ napokon izlazi iz Early Accessa

Survival naslov koji se već četiri godine krije iza Early Access Alpha faze napokon je smognuo snage i suočio se sa sudbinom da mora nastaviti dalje.

Ova veoma dobra survival igra koja nudi ogromnu mapu za istraživanje i prikupljanje resursa koji će vam u mnogome pomoći u daljem napretku igre, izgleda da će ugledati svjetlo dana u potpunosti u bliskoj budućnosti.

Uprkos tome što je DayZ mod dostupan još od 2012., njegova zasebna verzija koja se na Steamu pojavila godinu kasnije nikako ne uspijeva pronaći načina da se izvuče iz rupe zvane Early Access. Međutim, to ne znači da je takav pothvat apsolutno otpisan. Naime, developer Bohemia Interactive nedavno je nagovijestio da bi igra trebala službeno izaći sljedeće godine, a povrh toga, pojavit će se i na konzolama.

Glavni producent, Eugene Harton, otkrio je da im je trenutni plan takav da igra dobije jedno veliko ažuriranje, odnosno betu, prije no što izmigolji iz Early Access faze. Tim tvrdi da ne namjerava stati na tome s obzirom na to da je DayZ beta tek „početak platforme koju ćemo proširiti mi sami, ali i naša zajednica moddera“.

Na kraju, Harton je na službenoj stranici podijelio i detalje oko toga šta možemo očekivati u beti, a jednom kada će PC verzija iste krenuti u dobrom smjeru videoigra će stići i na Xbox One konzolu. Govora o PlayStation 4 izdanju nije bilo što može značiti da ovu zombie apokalipsu nećemo preživljavati i na Sonyjevoj konzoli.

U nastavku pogledajte gameplay koji smo uzeli sa YouTubea kako bi imali uvid u igru ako je već do sada niste igrali ili imali priliku da vidite kako to do sada zaista izgleda u svijetu kojeg nudi DayZ.