in

Provjerili smo zašto je gamerski svijet poludio zbog Destiny 2

Pucačina Destiny 2 objavljena je 6. septembra i za manje od sedam dana prodata je u nekoliko miliona priloga, zbog čega je odmah postala najprodavanija igra 2017. godine.

U prilog ogromnoj hordi fanova ove, relativno nove pucačine, najviše ide odlična priča praćena gomilom moćne akcije, svemirske magije, laserskih pušaka i naravno dobrog multiplejera…

Priča

Na samom početku morate kreirati junaka. Izbor se svodi na biranje jedne od tri klase (Titan, Hunter i Warlock) i željene rase.

Glavna priča u drugom dijelu Destiny-ja se bez ikakvog problema može iskoristiti za dobar holivudski blockbuster.

Planetu Zemlju i mističnu kuglu koja lebdi iznad nje poznatu kao Traveller (unaprijedio je ljudsku rasu do neslućenih granica) napada vanzemaljska rasa Kabal. Ghaul, vođa Kabala, svom silom pokušava da moć Travellera uzme za sebe.

Vanzemaljci su uspjeli da ubiju većinu Guardiana koji su zaduženi za čuvanje Travellera i mira u Sunčevom sistemu i uništili su njihovu svjetlost (light) koja im daje mogućnost konstantnog oživljavanja i drugih moći. Među tim Guardijanima nalazite se i vi – logično.

Naravno, kroz priču smo uspjeli da povratimo “light” i tada smo krenuli u okršaj sa Kabalima i drugim vanzemaljskim rasama širom Sunčevog sistema kako bi spasili Zemlju i Travellera.

Gomila sporednih misija dodatno obogaćuju već ionako bogat gejmplej i konstantno smo imali utisak da smo dio veće priče i da svojim postupcima doprinosimo očuvanju svega živog u našem univerzumu.

Multiplejer

Destiny 2 obiluje sadržajem koji je namijenjen za više igrača i možemo reći da je veoma dobro urađen. Pored Crucible-a (mjesto na kojem se igrači bore protiv igrača (PVP), postoje i takozvane Strike misije koje su u suštini “dungeoni” smješteni širom Sunčevog sistema namijenjeni za tri igrača gdje je moguće dobiti neke od najjačih predmeta i opreme u igri.

Tu su još i “live eventovi”, odnosno misije koje se u realnom vremenu pojavljuju na mapama i planetama, u kojima igrači međusobno rade na izvršavanju zadatka.

Kada igrači dostignu maksimalni nivo napredovanja i sakupe malo bolju opremu, svoje umijeće mogu isprobati i u raidu koji je namijenjen za šestoro igrača (raid je teža i duža varijanta Strike misija sa boljim nagradama).

Razvojni studio Bungie 5. decembra objavio prvu ekspanziju za Destiny 2 pod nazivom Curse of Osiris koja donosi novu planetu, misije, opremu, povećan nivo napredovanja (level cap) na 25…

Sve u svemu, Destiny 2 je igrica koju definitivno morate probati.